Om u optimaal te laten genieten van frisse lucht in uw auto, zorgt Autoservice Koster er graag voor dat uw airconditioning in topconditie is. Dat is zeker geen overbodige luxe! Aan de mechaniek en het onderhoud van uw aircosysteem worden nogal wat eisen gesteld. Een goed onderhouden aircosysteem loopt namelijk een lager risico op defecten. Dat betekent dat een goed werkende airco altijd en overal voor een aangename temperatuur zorgt in uw auto. Dat is niet alleen van belang in de zomer. Ook in de seizoenen waarin het niet noodzakelijk is om het interieur van uw auto te koelen is een goed werkend aircosysteem een must. Deze zorgt er bijvoorbeeld bij beslagen ramen voor dat ze snel worden ontwasemt.

Airco-check bij Autoservice Koster

Het is daarom belangrijk om de airco-installatie van uw auto tenminste 1x per jaar te laten controleren. Bij een airco-check wordt het systeem op lekkage en koelcapaciteit gecontroleerd. Bovendien wordt indien nodig de aanwezige hoeveelheid koudemiddel gemeten. Autoservice Koster beschikt over de modernste diagnose- en afvulapparatuur voor uw airco systeem.

Airco onderhoud

Bij het onderhouden van uw airconditioning moet u rekening houden met twee bijzonder belangrijke
factoren:

De verdamper

De verdamper moet regelmatig gedesinfecteerd worden. Hier nestelen zich vaak schimmels, bacteriën en andere micro-organismen. Ze komen via het ventilatiesysteem in uw voertuig terecht en veroorzaken bij veel mensen onaangename, allergische reacties.

Het interieurfilter

Het interieurfilter moet regelmatig vervangen worden. Het interieurfilter is erg belangrijk voor de schone lucht in uw voertuig. Zo filtert het bijvoorbeeld pollen, stof en vuil uit de lucht. Het interieur filter wordt bij regulier onderhoud vervangen. Soms kan het echter nodig zijn om dit vaker te doen.